Hæklet puf

Jeg er ved at hækle en puf af stofgarn til opbevaring af gæstedyne og gæstepude. Helt fra starten af ville jeg gerne hækle den i gråmeleret så den ville passe til min lænestol og vores sofa, som begge er grå. Det viste sig at være svært at opstøve. Hver gang jeg fandt stofgarn var grå udsolgt eller der var kun et enkelt nøgle tilbage. Gaaaaaah.

Til Alt om Håndarbejde messen var der jo gode tilbud på garn alle vegne, også stofgarn, men igen kun en enkelt rulle af den grå jeg ville have. Til gengæld var der en masse ruller mintfarvet, som jeg ender med at købe tre ruller af. Jeg elsker mintfarvet, og tænkte at det kunne være et godt alternativ, når nu det var billigt og grå åbenbart er så populært for tiden at det forsvinder hurtigere end jeg når at opdage det.

Jeg var dog godt klar over at kæresten ikke var helt tændt på en mintfarvet puf, men eftersom han ikke havde tid til mig da jeg ringede fra messen for at spørge om hans mening og sagde at jeg bare skulle gøre hvad jeg havde lyst til (farlig ting at sige til sin kreative kommende kone), ville han ikke sige noget imod det. Selv synes jeg egentlig heller ikke at det var fantastisk da jeg begyndte at hækle i det. Det blev lidt for meget i ren mint, hvis jeg skal være ærlig.

Nogle dage efter var vi så i Kvickly, hvor de havde tilbud på stofgarn; 2 ruller for 50 kr – OG DE HAVDE MASSER AF GRÅ RULLER!!!!! Så jeg købte 4. Nu er jeg så i gang med at hækle en grå puf med et par mintfarvede striber. Et kompromis jeg er blevet helt forelsket i! Det mint bryder det grå på den helt rigtige måde, og lyser op uden at dominere. Smukt!

Puffen er hæklet i fastmasker og er startet med en magisk ring med 6 masker i samlet med en kædemaske. Hver runde herefter startes med en luftmaske og afsluttes med et par kædemasker, for at kunne lave striberne så pænt som muligt. Jeg laver et par kædemasker for enden af hver runde for at flytte afslutningen lidt, når jeg ikke skifter farve. For når jeg ikke skifter farve gider jeg heller ikke hæfte hver runde.

Skriv et svar