Hæklet pung

Jeg har hæklet en lille pung til min søde veninde som en del af hendes fødselsdagsgave. Det er egentlig ret nemt.

Du starter med at købe rammen. Jeg købte en hos lillablomst.dk. Når du har rammen, så hækler du en flad cirkel. Jeg valgte at lave boblemasker på min version. Du bliver ved med at tage ud på cirklen indtil den passer i diameter til rammen du har købt, når rammen er åben. Hellere lidt for stor end lidt for lille, så hvis du måler cirklen og den lige er lidt for lille og du så hækler en omgang mere og hvis den nu er lidt for stor, så lad være med at trævle op. Det er ok den er lidt for stor.

Når cirklen er stor nok, stopper du med at tage ud, og hækler så yderligere nogle runder så du nu har en lille blød skål. Du skal blive ved med at hækle, til du har en god kant på, jeg lavede nok 2-3 cm til en pung med en diameter på ca. 13 cm.

Når du er færdig så luk af og efterlad en lang hale af garn du kan bruge til at sy pungen sammen med.

Fordi boblemasker ikke er verdens tætteste mønster, og fordi jeg synes det er pænest, valgte jeg at sy for i. For et par år siden syede jeg nogle sofapuder (og en nøglekæde) til samme veninde i Libertystof, som hun selv havde haft med hjem fra London. Fra det projekt havde jeg en rest Libertystof liggende, som var stort nok at lave for af. Jeg fandt en underkop som var lidt større i diameter end pungen og klippede stof ud med underkoppen som mønster. Så klippede jeg en stribe på ca 3cm x (omkredsen + 2) cm. Strimlen syede jeg sammen så den fik størrelse som omkredsen af pungen, og derefter syede jeg cirklen på. Da jeg havde en hæftet kant i den ene side af strimlen valgte jeg at den side skulle vende op i rammen, så slap jeg nemlig for at hæfte (for at undgå optrævling).

Da foret var færdigt syede jeg en hyggerier label i og lagde det ind i garnskålen og talte hhv antal masker i skålen og huller i rammen. Det passede med, at der i samlingen i rammen (i leddet hvor de to halvdele af rammen er samlet) skulle være 2 masker og så var der ellers 1 maske pr hul i rammen. Perfekt!

Jeg syede for og garnskål fast i rammen med garnhalen fra garnskålen (og fik ødelagt en nål undervejs) og voilá: En lille hæklet pung!

IMG_3514171015 IMG_3516171015

Skriv et svar