Katniss Cowl

Så blev min nye hæklenål indviet! Kort efter jeg havde fået den smukke hæklenål, bestilte jeg garn i den rette størrelse. Og så har jeg købt, downloadet og printet en opskrift på Katniss Cowl, som er sådan et halsrør, der også går under den ene arm, inspireret af det Katniss Everdeen har på i ca 5 minutter i Catching Fire (Hunger Games serien).

Jeg har valgt Drops Cloud i farven mellemgrå (04), som jeg har købt hos Rito.dk. Drops Cloud er en blanding af baby alpaca og merino uld, og jeg håååååber ikke det kradser for meget til at jeg kan bruge det. Det virker umiddelbart lækker blødt, og det bliver sikkert endnu mere blødt når jeg får det vasket. Jeg har også købt noget reflekstråd, som jeg ville hækle med i de nederste to rækker, men det måtte jeg droppe igen, da det knækker for et godt ord og skærer ind i garnet. Øv øv. Endte med at måtte sidde og pille det ud af de rækker hvor jeg havde hæklet det med.

WP_20150811_004

Farven på Drops Cloud Mellemgrå er bare SÅ lækker! Og når det er så tykt garn, så kører det også bare derudaf. Jeg var 1/3 igennem opskriften på bare et par timer, og jeg havde svært ved at lægge det fra mig. Jeg ville helst bare hækle til jeg er færdig. Og det gjorde så at jeg var færdig på ganske få dage, på trods af at jeg ikke har oceaner af tid til at hækle hver dag.

Hæklenålen fra min mand er en drøm at holde om, jeg kan holde med løs hånd og stadig have et godt greb. Og så bliver den nemmere og nemmere at hækle med, idet garnet faktisk polerer halsen på nålen.

Det er naturligvis noget andet end en nål af metal eller plastik. Friktionen på træ er en smule højere, men jeg oplever det ikke som noget negativt, tværtimod faktisk. Jeg har ikke en eneste gang oplevet at tabe garnet af nålen, hvad jeg ofte oplever med plastik og metal, når jeg kører for meget på autopilot. Det er virkelig ærgerligt, at man ikke kan lave trænåle alt for små uden risiko for at knække dem, for jeg er solgt – jeg vil have flere trænåle! Er der nogen der ved hvor man kan købe hasseltræ til drejning?

Her er det færdige produkt:

WP_20150814_003

 

2 comments

    • Daisy says:

      Hej. Jeg købte opskriften gennem Etsy, og det gik fint. Etsy er rigtig gode til at gå ind i sagerne hvis man ikke får hvad man betaler for. Da det er en PDF man får tilsendt på mail og/eller til download via ens etsykonto, havde jeg overhovedet ingen overvejelser.

Skriv et svar