Når sikkerhedsøjne er lidt for effektive – Amigurumi hæklerier

Mens jeg hæklede dyr til uroen til min veninde, oplevede jeg en del problemer med sikkerhedsøjne. Først bestilte jeg øjne i udlandet, fordi jeg ikke kunne finde den størrelse jeg gerne ville have i Danmark, og øjnene dukkede aldrig op, så jeg rykkede for dem og sælgeren sendte en ny sending som heller aldrig dukkede op og jeg endte med at få pengene retur. Jeg fandt så endelig en dansk side med den størrelse jeg skulle bruge, og modtager endelig nogle øjne, efter at have opgivet nogensinde at få fat i det jeg skal bruge og i stedet brodere øjne på et af dyrene. Disse nye sikkerhedsøjne viser sig dog at være lige i overkanten mht. sikkerheden. Faktisk er de så sikre, at jeg ikke kunne montere dem til at starte med, til trods for at jeg forsøgte at varme låsemekanismen op for at blødgøre den inden monteringen.

WP_20141206_002  WP_20141206_003

Faktisk tog jeg ret drastiske midler i brug til sidst som I kan se på billederne og lige lidt hjalp det. Det er faktisk ret demotiverende at have 3 ufærdige dyr som ikke kan færdiggøres fordi øjnene ikke kunne monteres. Men intet hjalp, hverken varme, papegøjetangen eller hammeren hjalp det fjerneste.

Jeg havde noget tid overvejet at jeg skulle finde noget med et hul i midten som kun lige akkurat var stort nok og som jeg kunne bruge til at presse ned med. Men hvad havde jeg mon i huset som opfyldte dette krav?

I ugevis render jeg idiot rundt og leder hytten igennem for et eller andet med et lille hul i, men som er stort nok til at jeg kan presse ned på det og få låseskiven til at glide på plads.

En sen aften kommer fjolset her ved et tilfælde til at skubbe en femmer på gulvet da jeg skulle finde noget i rumdeleren og et lys går op for mig. Jeg må sgu da kunne bruge femmeren!!! Og ganske rigtig – hullet i femmeren er næsten perfekt. Det skal stadig lægges en del kræfter i, men på kom de til sidst…

Den femmer kommer ingen vegne nu, den bliver en fast del af mit amigurumi værktøjskasse. Faktisk måtte jeg til dyr nr to have gang i 2 femmere, noget stof og en papegøjetang for at få låseskiven på. Det var en mystisk sandwich: En femmer, kraftigt stof (for at ungå for mange ridser på øjet), øjet, det hæklede hoved, et stykke filt (ekstra sikkerhed for at øjet ikke falder ud), låseskiven, og endnu en femmer og så tangen til at hjælpe med at få skiven på, men det virker, så det må være vejen frem!

2 comments

 1. Anne-Sofie says:

  TAAAK for tip!!! Det fungerer jo perfekt med en 5’er! Var ved at blive sindssyg til sidst, da jeg ikke kunne få øjet på, og så fandt jeg din side. Af hjertet tak! 😀

  • Daisy says:

   Hej Anne Sofie,
   Godt at høre! Fedt du kunne bruge mit tip! De kan være ekstremt stramme de små sataner! ☺️
   Tak for din kommentar, altid dejligt at finde ud af at det man sender ud i verden bliver brugt!
   Mvh Daisy

Skriv et svar