Spisekammer og garderobe!

Da vi for 1½ år siden flyttede ind (og indtil for ganske nyligt) var der i vores lejlighed et stort – og meget dybt – garderobeskab. Eller dvs. vi synes det er dybt, men i virkeligheden er de der 62cm i dybden måske egentlig meget normalt, for så kan der jo hænge en del overtøj på bøjler og sådan. Men resten af skabet….. Hylderne var 2½ par sko brede og 1½ par sko dybe og 2-3 par sko høje – det holder jo ikke! Kæresten fik så den idé at blænde skabet fra gangsiden, åbne det fra køkkensiden og i stedet bruge det som spisekammer. Jeg var ikke helt tilfreds med at skulle af med garderobeskabet, for hvor skulle vores ekstra overtøj så hænge? Men omvendt ville jeg også rigtig gerne have et spisekammer!

11026353_833577153380871_2141354274_nOvervejelserne var mange, og en dag mens jeg var på job og kæresten var hjemme tog han en beslutning og lavede hul i væggen. Det eneste jeg havde bedt om, var at han havde en klar plan inden han gik i gang. Og da jeg så kom hjem var der hul i væggen og stuen lignede ragnarok af garderobeting som pludseligt var hjemløse. Dog skal han have ros for at sætte mine lædersko op af vejen for kattene, så de ikke skulle finde på at sætte klør og tænder i dem (ikke at de normalvis gør det, men når der sker nye ting derhjemme så reagerer de af og til lidt sært #autistiskekatte).

 

 

Størstedelen af min indsats gik ud på at hjælpe med udregninger og opmålinger. Undervejs i processen med at planlægge spisekammeret begynder vi begge at tænke at det måske bliver for dybt til spisekammer, men det er kæresten der siger det højt først, og nævner om man kunne dele skabet op, så der var spisekammer til den ene side og garderobe til den anden side? JA DA! Det er da det vi gør! Nye udregninger og opmålinger og adskillige ture til XL Byg i Måløv senere har vi det vi skal bruge, og mens jeg er til fødselsdag i Hillerød får kæresten bygget hele baduljen, så det eneste der mangler er maling! Hvor sej er han lige? Mit sejeste indslag var at finde et bordben der passede i mål til at kunne bruges som garderobestang…. Knapt så sejt…

WP_20150322_001

Garderobesiden i gangen inden maling

WP_20150321_007

Spisekammersiden i køkkenet inden maling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og males skulle det jo også, det har jeg også hjulpet med.

Nå men bagpladerne er to plader 19mm MDF skåret til og sat fast midt i det oprindelige skab som skillevæg med en kraftig liste/bjælke på hver side, både i top og bund. Hylderne er ligeledes MDF sat op med lister. På garderobesiden er der sat yderligere en MDF skillevæg op efter ca samme princip som bagpladen, så der kunne være skohylder på den ene side og en lille garderobestang til overtøj på den anden. Garderobestangen er som sagt et 30 cm kort bordben jeg fandt til 20kr i XL Byg.

WP_20150322_008  WP_20150323_003  WP_20150325_001

 

 

 

 

 

 

 

Da der var malet færdigt på spisekammersiden satte kæresten to hyldeknægte under hver af hylderne, så vi undgår hylder der buler.

Nu mangler vi så bare nogle kasser/kurve/pæne opbevaringsmuligheder, så vi måske ikke behøver at dække af. Så længe det ser pænt ud ser jeg ingen grund til at dække hylderne til.

På garderobesiden er der allerede skabslåger. Vi har ikke malet selve hylderne på garderobesiden. Vi tænker at selvom vi kun sætter tørre sko ind i skabet, så kan de stadig godt være lidt beskidte nedenunder, og evt. jord eller lignende som smitter af er sværere at se på rå MDF end på en hvid overflade.

WP_20150325_002 WP_20150329_001

Skriv et svar