Under trappen

Vores lejlighed er i to etager, og mellem etagerne er der – det burde ikke kunne overraske nogen – en trappe. Trappen er med åbne trin, hvad der er rigtig kønt, men ikke særlig praktisk, når man har to skønne, men svinende perserkatte, som trækker ALT med rundt i lejligheden i deres langpelsede poter.

Den kombination af kat og trappe, gjorde at alt hvad vi placerede under trappen lignede at det havde stået forladt i årevis for at samle støv og skidt, selv hvis man tørrede støv af hver dag. Og det skal altså lige indrømmes, at det gider jeg ikke. Langt fra.

Derfor har vi i lang tid snakket om at lukke trappen af, men vi kunne ikke blive enige om måde, materialer og så videre, så vi endte med – indtil vi blev enige – at sætte to gamle mørklægningsgardiner fast under trappen i forlængelse af hinanden, til at samle støv og skidt, og lede det ned for bunden af trappen, hvor det var noget nemmere at fjerne end på den IKEA rumdeler vi havde savet til så den passede under trappen, og alle de ting vi havde stående der, som også blev overdænget med kattehår, støv og kattegrus (ja, jeg ved det, det er herreklamt, men med langhårede katte følger kattegrus i poterne som trædes rundt i hele lejligheden).

Men da vi lavede spisekammer i køkkenet, var vi ude for, at XL byg fik skåret nogle plader forkert til os, som vi ikke kunne bruge til spisekammeret, og fik derfor skårede nogle nye til en kraftigt reduceret pris, fordi vi valgte at beholde de forkerte plader til senere projekter. Det projekt blev vi enige om, at det kunne jo passende være til plader under trappen! Vi blev enige om, at den bedste måde ville være at lukke hvert enkelt trin af med en bagplade, og det er så det vi har gjort. Det tog en halv dags tid at save plader i de rette størrelser og sætte dem op under trappen, men vi klarede det, endda uden at rive hovederne af hinanden! Jo jo, vores ægteskab er måske spritnyt, men ret stærkt! Vi synes endda begge, at det er hyggeligt at tage en tur i IKEA. Stik den!

WP_20150720_002

Pladerne er sat op, nu mangler fugning og maling.

 

WP_20150720_001

Og sådan så stuen ud da vi havde skåret plader, og var ved at tømme og rydde ud i rumdeleren.

 

Nå men næste trin var at lukke revnerne mellem de nye plader og de eksisterende trin. Til det skal man bruge en fugemasse, som ikke bliver hård og rigid. Den skal kunne tåle at man bruger trappen, og kunne give sig lidt uden at revne. Samtidig havde vi brug for at kunne male oven på den. Nå men først havde Thomas købt en akryl til nedenunder trappen og en silikone til ovenpå trappen. Vi blev dog enige om at vi ville bruge akrylfugen begge steder, så af sted til Silvan for at bytte silikonen til en ekstra akryl. No problem, damen i Silvan var sød og fik overført pengene tilbage på kortet – så smart. Vi går ind finder, akrylfugemassen og af sted hjemad igen.

Vel hjemme igen opdager Thomas at vi har taget en grå fugemasse i stedet for en hvid…………. Skøøøønt. Klokken er nu 18.40 og Silvan lukker 19.00, så vi hopper i bilen, og af sted igen… Den søde dame er stadig sød, og hun siger vi bare skal finde den vi skal bruge og komme igennem hos hende, så laver vi bare en bytter lige over – de to fugemasser koster jo det samme. Så af sted løber jeg, ind for at finde Thomas, som er løbet i forvejen, men ak – der er ikke flere hvide af den fugemasse vi skulle bruge. De ville få flere dagen efter…. Øøøøøøv!

Nå, men dagen efter (torsdag) skulle vil i Thai Supermarket på Istedgade, og da vi nu alligevel var så tæt på, smuttede vi i Silvan på Fisketorvet i stedet for den vi plejer at bruge (Gl. Køge Landevej). De havde heldigvis “vores” fugemasse.

Og fredag startede jeg så malearbejdet. Thomas stod for det meste af opsætningen og fugningen, så da jeg stod op fredag morgen (jeg er som regel den første oppe) begyndte jeg. Thomas hjalp lidt til da han stod op så jeg kunne blive færdig med første lag inden jeg skulle tage lynbad og af sted til en aftale med min veninde Tina og Baby B (vi skulle i Notre Dame).

 

Efter nogle gode timer med tøserne – Baby B er nu 8 mdr, og ved at være rigtig sjov – vendte jeg hjem og vi fik malet igen. Selve trinenes undersider skal have flere lag end MDF-pladerne skal, men malingen tørrer rigtig hurtigt, så de fleste steder nåede at få så de havde fået 3-4 lag i alt, inden vi smuttede i seng. Forsiden af trappen har også fået på MDF pladerne, selve trinnet lader vi være, det bliver bare så godt!

WP_20150724_016

Vi har snakket om at vi gerne vil have blændet døren mellem køkkenet og stuen, så vi har besluttet, for at teste det af inden vi rent faktisk blænder den, så vi lukker døren, forsøger at glemme den eksisterer, og ser hvordan vores liv flyder uden den dør. Vi bruger den egentlig en del, selvom vi har døren ud til gangen ved trappen også, men noget af det, er jeg sikker på er fordi døren ud til gangen binder. Så nu må vi se. 🙂

Det er også stadig til debat hvad der skal ende med at være der, men tror vi er enige om at området ikke længere skal gemmes væk som det har været hidtil. Brugen af den gamle rumdeler vi ikke kunne sælge var smart, men det gjorde bare at hele pladsen under trappen var fyldt ud, og vores stue så almindelig rektangulær ud. Området under trappen giver rummet lidt kant og karakter, og det skal udnyttes til at gøre rummet lidt mere interessant. Hvad mon vi finder på?

Skriv et svar