Vinkelsjal

Jeg er startet på det famøse vinkelsjal fra Lutter Idyl. Det er et sjal med skæve, mærkelige vinkler, som i udbredt tilstand ikke har verdens smukkeste form. Faktisk synes jeg formen er ret grim når det ligger udbredt. Til gengæld, når det bruges som tørklæde, så sidder det bare så fint!

Det er ret moderne lige for tiden at hækle dette sjal. Hækle, hækle, hækle og andre hæklerier gruppen på facebook og instagram bugner af folk som har hæklet det, er i gang med at hækle det, gerne vil hækle det, eller som slet ikke fatter hvad der foregår.

Jeg ville gerne skrive at man kan købe opskriften via designerens hjemmeside, men hun har haft nogle problemer med shoppen, som ser ud til at være nede stadigvæk, så lige nu kan opskriften vist kun købes via Ravelry.

Opskriften anbefaler/foreslår Rasmillas yndlingsgarn, som består af 55% lammeuld og 45% bomuld. Garnet findes i et væld af farver og nuancer, og det var rigtig svært for mig på hjemmesiden, dels at mærke om jeg overhovedet kunne bruge garnet (jeg er uld-følsom) og hvilke nuancer det sådan helt præcist var jeg ville have. Det var tid til en udflugt!

Lørdag d. 15. august tog jeg derfor afsted fra Hvidovre til Amager, hvor Rasmilla butikken ligger i Hallandsgade. Lille, og meget nuttet butik, med garn fra gulv til loft. Yndlingsgarnet var ikke så blødt som jeg havde håbet på, men det lader ikke til at kradse, hvilket var hovedsagen, for når det hækles løst og lige bliver vasket en gang eller to, så skulle det gerne blive blødere.

Det var godt jeg tog afsted, jeg kom hjem med kun 2 af de farvenuancer jeg oprindeligt havde udset mig, resten blev til andre nuancer af den oprindeligt planlagte. Jeg havde først overvejet at lave det i grå nuancer med en enkelt kontrastfarve, men det kunne jeg alligevel ikke, for jeg kunne slet ikke finde ud af hvilken farve konstrasten skulle være, fordi der er så mange flotte.

Derefter fandt jeg 6 flotte farver og tænkte at jeg ville vælge de 5 af dem, og så bare genbruge farven fra kontraststriben til en af de små sektioner, men heller ikke det kunne jeg da jeg stod i butikken. Jeg endte med at købe 6 farver. Farverne er 79 mørk turkis, 059 indigo, 76 Aubergine, 048 hindbær, 85 mint og 024 Bly

17-08-2015 12-42-34

Da jeg så kom hjem efter et par timer på Baresso og et par timer til Copenhagen Pride Parade, kunne jeg så bruge et par timer på at finde ud af hvilken rækkefølge farverne skulle komme i.

Indtil videre er jeg nået til at sektion 1 bliver indigo, sektion 2 mint, sektion 3 hindbær, måske sniger jeg lidt mere mint ind i sektion 3 også, da jeg er helt vild med den mint og hindbær sammen. Sektion 4 bliver mørk turkis, sektion 5 bliver aubergine og sektion 6 bliver bly. Nu må vi se om jeg skifter mening undervejs, men det er planen.

Skriv et svar